Пакетът  помощи от 300 милиона долара за Украйна, отпуснат от

...
Пакетът  помощи от 300 милиона долара за Украйна, отпуснат от
Коментари Харесай

Politico: Пакетът помощи от 300 милиона долара, отпуснат на Киев през март, беше използван още през ноември

Пакетът  помощи от 300 милиона $ за Украйна, провиснал от американските управляващи през март, беше употребен още през ноември 2023 година Това заяви в понеделник вестник „ Политико “, базирайки се на източници.

Сумата е включена в законопроекта за разноските за защита за фискалната 2024 година, утвърден предходната седмица, който стартира през октомври 2023 година Той е предопределен за финансиране на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна. Въпреки това, както сподели пред изданието представител на американската администрация, тези пари към този момент са включени в миналогодишния законопроект, който удължава финансирането за няколко отдела, в това число Пентагона, за избран интервал. Служителят сподели, че парите „ не са налични за потребление сега “ и съглашението за пакета от помощи е всъщност алегоричен жест.

Както отбелязва вестникът, даже тази сума да може да бъде употребена, това няма да промени хода на спора. Така Вашингтон даде знак, че „ Съединени американски щати не са напуснали играта “, макар обстоятелството, че законопроектът за разпределяне на в допълнение финансиране за поддръжка на Украйна в размер на 60 милиарда $ към момента не е гласуван в Камарата на представителите. Депутатите споделиха пред Politico, че парите „ няма да разрешат на Украйна да преодолее рецесията “, защото контранастъплението на украинската войска се е забавило и доставките на муниции са намалели.

Спорове в Конгреса

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азия- Тихоокеански район. Общо изпълнителната власт отпред с президента Джо Байдън би желала да получи за тези цели към $106 милиарда По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Няколко републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата поддръжка на Киев. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън поредно предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

На 13 февруари Сенатът, с поддръжката на някои републиканци, одобри различен вид на законопроекта, предусещащ отпущането на 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Този пакет обаче не съдържа разпореждания за стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати. На 15 февруари Камарата на представителите излезе в двуседмична почивка, без да гласоподава законопроекта.

Говорейки с кореспонденти на 27 февруари в края на срещата сред управлението на Конгреса от двете партии, формиращи системата на Съединени американски щати, и Байдън, Джонсън увери, че „ Камарата на представителите интензивно търси и изследва всички вероятни разновидности “, в това число възобновяването на финансовите и военна поддръжка за Киев. Джонсън даде обещание да се оправи с тези въпроси навреме, само че не уточни времева рамка за разглеждане в долната камара на Конгреса на всевъзможни начинания, ориентирани към продължение на разпределянето на бюджетни средства за Украйна. Говорителят назова южната граница на Съединени американски щати и гарантирането на нейната сигурност „ главен приоритет “

Източник – Politico/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР